PelletsKaminer

Pelletskamin – värmer en hel villa

Våra pelletskaminer täcker större delen av en normalstor villas värmebehov och kan vara en primär värmekälla för ditt boende eller komplettera din nuvarande uppvärmning.

Kaminen är termostatreglerad vilket innebär att de tänder sig själva när temperaturen sjunker och sprider värmen i huset med en inbyggd, tystgående fläkt. När du kommer hem på kvällen brinner det redan i kaminen och det är varmt och skönt. Bättre kan det inte bli.

Samtliga KMPs pelletskaminer kan anslutas till KMP Drag i de fall ditt hus saknar skorsten eller du vill placera kaminen mot en yttervägg.


Art nr: 11

KMP Mysinge

KMP Mysinge är svensktillverkad i gediget gjutjärn och är en traditionell kamin med generös glasruta in mot eldens sken. Gjutjärnet kan med fördel putsas upp och får då en vacker lyster. KMP Mysinge kan få en mer personlig prägel genom att välja till någon av de naturstenar som finns i sortimentet. I ett normalhus ersätter kaminen upp till 80 procent av tidigare uppvärmning. KMP Mysinge väger knappt 140 kg, vilket innebär att du inte behöver förstärka bjälklagen.

KMP Mysinge kan med fördel anslutas till KMP Drag i de fall ditt hus saknar skorsten eller du vill placera kaminen mot en yttervägg.
Mer information


Art nr: 12

KMP Neptuni

Utmanande, modern men ändå så självklara mjuka linjer kännetecknar KMP Neptuni. Källan till KMP Neptunis unika uttryck är den ellipsformade glasrutan och det pelarformade varmluftutblåset. KMP Neptuni går att få i fem olika kulörer från diskret vitt till varmaste rött. Funderar du på en röd kamin till ditt nytapetserade vardagsrum? Satsa på rött och känn dig trygg i att du om några år kan köpa till ett klassiskt skal ur vårt bassortiment. Eller gör investeringen i en sprakande, färgskiftande kamin redan nu och byt skal allteftersom årstiderna eller humöret växlar. KMP Neptuni utvecklad för att vara en primär värmekälla och den är möjlig att kombinera med vanlig skorsten eller KMP Drag.

Finns i färger; Vit , Röd , Grön , Svart och Grå
Mer information


Art nr: 13

KMP Ekerum

Skandinavisk form möter eldens sken. KMP Ekerum är stilren, avskalad och modern. Den finns i fem olika kulörer och det i kombination med den klassiska designen gör den till en flexibel möbel som passar i de flesta hem. Våra kaminer i KMP-familjen kan ersätta upp till 80 procent av din tidigare uppvärmning i ett normalt hus. Kaminen är ett perfekt komplement för dig som har direktverkande el och inte vill investera i ett vattenburet system. Kaminen är konstruerad så att det är enkelt att ansluta den till en gammal eller ny skorsten. KMP Ekerum kan även installeras utan skorsten med Kmp Drag.
Mer information


Art nr: 14

KMP Lilla Frö

Vårt nytillskott Lilla Frö är trots små dimensioner och ringa vikt en fullvuxen kamin med rejält pelletsförråd, som ger lång brinntid och med samma höga verkningsgrad som våra övriga kaminer.
Lilla Frö har design och format som passar i de flesta hemmiljöer. Sidor och topp är lackerade I mattsvart och fronten är utförd av rostfritt stål.
Lilla Frö är ett lättskött och prisvärt alternativ som ger skön värme och extra myskänsla i fritidshus och mindre villor.

KMP MLilla Frö kan med fördel anslutas till KMP Drag i de fall ditt hus saknar skorsten eller du vill placera kaminen mot en yttervägg.
Mer information


Art nr: 21

Baxi Twist 80 20 small

En klassiskt snygg och modern pelletskamin som ger både vattenburen värme och varmluft!

Calimax Twist 80/20 är en vattenmantlad pelletskamin både pryder sin plats i rummet och producerar klimatneutral värme till hela bostaden. Den kopplas till ett radiatorsystem och avger då cirka 80 % av energin till vattnet medan 20 % går ut som varmluft i rummet.

Pelletskaminen har tre effektlägen och den integrerade panntermostaten känner av vattentemperaturen och styr att kaminen arbetar med rätt effekt. Detta ger ett jämt värmeflöde och håller kaminen brinnande även vid små effektuttag, samtidigt som det minskar slitaget på tändanordningen. Den intelligenta konstruktionen ger Calimax Twist 80/20 en synnerligen hög verkningsgrad – upp till hela 95 % – vilket ger en mycket god värmeekonomi.

Eftersom Calimax Twist 80/20 inte har någon konvektionsfläkt är den mycket tystgående.  En del av kaminens ytterbeklädnad är i borstad rostfri plåt, och de bakre sidoplåtarna är i svart lackerade.


 

Art nr: 24
Art nr: 23

Baxi Solida small

Solida är den senaste modellen av våra pelletskaminer. Kaminen ger komfort och låga uppvärmningskostnader samt
fyller sin funktion som möbel. Solida är dessutom en av de tystaste på marknaden. Kaminen har en hög verkningsgrad
och ger en mycket god värmeekonomi. Den integrerade rumstermostaten jämför önskad rumstemperatur med den aktuella och ser till att kaminen arbetar i rätt effektläge (3 stycken). Detta gör att rumstemperaturen hålls jämn vilket också minimerar slitaget på tändanordningen då antalet start och stopp blir få.

Mer information

Simonsens Streger

Calimax popers

Calimax Popers är en effektiv, pålitlig och tystgående pelletskamin som kombinerar snygga kurviga former med det senaste inom förbränningsteknik!

En modern kamin pryder sin plats i och sprider en varm och mysig atmosfär i hela rummet. Att elda med pellets ger dig också massor av klimatneutral värme med mycket låga emissioner till en låg kostnad. Den tystgående pelletskaminen Calimax Popers är utformad för att ge en högeffektiv, bekväm och säker eldning. En sensor styr kaminens drift och stänger av den när den önskade temperauren har nåtts, vilket ger en jämn och pålitlig värme. Kaminen avbryter också eldningen automatiskt vid för hög temperatur eller för högt tryck i pannan.

Calimax Popers smarta, högkvalitativa utförande garanterar en lång livslängd och pålitlig drift med långa mellanrum mellan service- och sotningsomgångarna. Med en verkningsgrad på över 90 % och minimala emissioner är Calimax Popers en fröjd för både ekonomin och miljön.

Calimax Popers är tekniskt identisk med Calimax Solida, men har kurvigare former.